Një oficer politike kishte marrë disa ditë leje për shkak se pretendonte se ishte i sëmurë, por papritur e kapën kamerat e Channel 4 në një garë ma kuaj.

Policia u shkarkua menjëherë nga detyra. Jonathan Adams doli përpara komisionit disiplinor në selinë e policisë së Gloucestershire duke mohuar sjelljen e keqe të tij, ndërsa shtoi se ishte vërtet i sëmurë.

Ai tha se kishte shkuar në garën me kuaj si terapi për stresin, migrenën dhe sindromën e zorrëve të “nervozuara”.

Një gjykatë që dëgjoi rastin për dy ditë, vendosi ta shkarkonte policin pasi pretendimet e tij për shkuarjen në garën me kuaj nuk ishin në përputhje me simptomat e supozuara.

Kryetari i gjykatës, avokati Alex Lock, tha se ai dhe dy kolegët e tij kishin konkluduar njëzëri se simptomat që ai përshkruan ishin “jo të pajtueshme me aktivitetet që ai tha se ndërmori në garën e shkuar”.

“Kjo e vë në pikëpyetje besueshmërinë e provave që ai dha”.

“Meqë akuzat kanë të bëjnë me ndershmërinë dhe integritetin e tij, ata duhet të bien në kategorinë e sjelljeve të pahijshme”.

Gjykata kishte dëgjuar se PC Adams, nga Ross on Wye, ishte një oficer sprovues dhe kishte punuar nën presion të lartë në stacionin policor Barton Street në Gloucester.

Ai fajësoi sëmundjet e tij plus simptomat e ankthit dhe depresionit në mjedisin e vështirë të punës.

Dëshmitë e tij rreth kushteve në Barton Street u mbështetën nga rreshteri i tij, Matt Puttock dhe një ish-kryeprokuror Richard Burge, të cilët dhanë dëshmi në favor të oficerit.

Të dy e përshkruan atë si një oficer të shkëlqyeshëm policor i cili tani po bën një punë të shkëlqyeshme në një ekip të bazuar në komunitet, i cili ka trajtuar me sukses një varg lypjesh dhe vjedhjeje në qendër të qytetit të Gloucester.

PC Adams i kishte thënë tribunalit se më 30 shtator 2015, 6 prill 2016 dhe 17 qershor të vitit të kaluar ai ishte vërtet i sëmurë dhe thirri të sëmurët.