Me iniciativën e Ministrit të Shëndetësisë, Dr. Arben Taravari dhe në marrëveshje me Institutin e Shëndetit Publik dhe Qendrat për Shëndet Publik është vendosur që të reduktohet në mënyrë drastike çmimi i vaksinës së meningokokut, nga 2.400 deri në 1.000 denarë.

Bëhet fjalë për një çmim dyfish më të ulët të vaksinës për mbrojtje kundër infeksionit të meningokokut, e cila është veçanërisht e rëndësishme për mbrojtjen e shëndetit të gjithë njerëzve që shkojnë në haxh.