Ministri i Jashtëm i Maqedonisë Nikola Dimitrov tha se ligji i gjuhës shqipe do të kalojë në kuvend.

Teksa floli në konfrencën për shtyp me homologun e tij  Ditmir Bushati në ambjentet e Ministrisë së Jatme të Shqipërisë, Dimitrov tha se  “Ligji i guhës shqipe duhet të jetë në përputhshmëri me Kushtetutën.  Sa me të bashkuar të jetë qytetarët, aq më mirë është për Maqedoninë dhe për të gjithë qytetarët tanë”.

“Është një Atdhe i përbashkët për shanse të barabarta për të gjithë.

Politika duhet të jetë në dobi të qytetarëve tanë shqiptare.

Ligji duhet të jetë në përputhshmëri me Kushtetutën. Ky do të kalojë në qeveri, Kuvend, dhe Komisionin e Venedikut.

 Sa me të bashkuar të jetë qytetarët, aq më mirë është për Maqedoninë dhe për të gjithë qytetarët tanë”- tha Dimitrov.

Më tej ai u ndal dhe te mardhëniet me Greqinë ku tha se pret me padurim Presidentin grek që në fund të gushtit do të jetë për vizitë në Maqedoni, dhe ne duam që të mbajmë marrëdhënie të mira me ta.