Një studim i fundit i bërë në Britani, zbulon se meshkujt preferojnë femrat ku format e trupit të tyre ngjasojnë në rininë.

Burrave të cilët u eksperimentuan nga 10 vende të ndryshme, iu kërkua që të rendisin një seri të formave të trupit, shumica prej tyre në më pak tërheqëse.

Ndërkaq forma e trupit e cila ngjasonte me të një vajze prej 19 vjeçareje të dobët nga pesha, ishte më e preferuara për meshkujt.

Sipas këtij studimi kjo nënkupton realitetin se meshkujt i duan më shumë thataniket se sa vajzat me mbipeshë, thonë hulumtuesit.

Ndërkaq profesori Dr Lobke Vaanholt i cili dhe drejtoi studimin tha se shumica e njerëzve nuk do të befasohen më se nënpeshja ekstreme është perceptuar si lloji më tërheqës i trupit. Kjo pasi mbizotëron aq shumë në kulturë, media, modë dhe kjo është dhe një dëshmi më shumë se thataniket janë më tërheqëse.