Pasi u betua ditën e djeshme për marrjen e detyrës së re, Presidenti i Republikës,  Ilir Meta,  ka marrë një mesazh urimi nga Mbretëresha e Anglisë Elizabeth II me rastin e marrjes së detyrës Presidenti i Republikës.

Ilir Meta ka marrë një telegram urimi nga Mbretëresha e Anglisë, Elizabeth II, e cila e uron  Metën për përurimin e tij si President dhe thekson se bashkëpunimi midis dy vendeve do të vijoj ngushtësisht për të fuqizuar më tej marrëdhëniet.

“Dëshiroj t’ju uroj me rastin e përurimit Tuaj si President i Republikës së Shqipërisë! Unë dhe Qeveria ime presim të vazhdojmë bashkëpunimin tonë të ngushtë dhe të fuqizojmë më tej marrëdhëniet mes dy vendeve tona. Ju përcjell Ju dhe popullit të Republikës së Shqipërisë urimet e mia më të mira për të ardhmen”, – shkruhet në mesazhin e Madhërisë së Saj, Mbretëreshës Elizabeta II.