Produktet e modifikuara gjenetikisht janë një nga çështjet më të diskutuara kohët e fundit. Qytetarët ngrenë zërin shpesh herë duke denoncuar produkte të cilat janë OMGJ dhe përbëjnë një rrezik për shëndetin.

Por, këto produkte përbëjnë një shqetësim shumë të madh për fermerët, veçanërisht. Portali “JOQ” ka publikuar një denoncim lidhur me këtë shqetësim, konkretisht për farën e misrit.

 “Jam një student dhe po ju shkruaj nga një fshat i Burrelit. Babai im është fermer dhe ka një problem shumë të madh. Para 4 javësh ai mbolli 2 dylmë tokë me misër dhe pasi mbinë rezultoi se kallinjtë ishin bosh. Fara vjen nga Serbia dhe kjo gjë nuk u ka ndodhur vetëm babait tim po gjithë fshatit”,-ka shkruar ai.