Kohë më parë ishte raportuar se modeli RX-9 do të lansohet më 2020, por lajmi fundit tregon se mund të lansohet shumë më shpejtë.

Sipas të gjitha gjasave, Mazda do ta sjell këtë model tërësisht të ri në Tokio Motor Show që zhvillohet në tetor.

Ende nuk janë vërtetuar këto raportime, por sipas të gjitha gjasave kjo veturë e shumëpritur do të jetë në dispozicion më parë se që pritej.

E tëra që dihet është se do t’i ketë 400 fuqi, peshë prej 1,350 kilogramëve dhe çmim prej rreth 80 mijë eurove.