“Vendimi është marrë tashmë “.
Pronarëve e reaktorit të Fukushimas janë të vendosur për  derdhjen e materialeve radioaktive nga fabrika në oqean.
Peshkatarët kanë reaguar me zemërim ndaj vendimit, duke pretenduar se do të shkatërrojnë industrinë e tyre,  por edhe do të ndotë jashtë mase ujërat.

Sipas planit, materialet radioaktive, që përdoren për të ftohur reaktorët, sistemet e të cilave janë dëmtuar nga cunami i  vitit 2011, do të derdhën në Oqeanin Paqësor.

“Më vjen keq që kemi zgjatur marrjen e një vendimi- u tha gazetarëve të enjten kryetari i ri i “Tokio Electric Poëer Company” (kompania që zotëron Fukushiman)- Ne mund të kishim vendosur shumë më herët”.

Global

Rreth 770,000 ton metra kub uji që përmban trivium, ruhen aktualisht në 580 tanke në fabrikë, raporton “RT”.

Uji toksik i fabrikës po trajtohet  përmes një sistemi përpunimi që pretendohet të pastroje dhe filtrojë  62 lloje të ndryshme të materialeve radioaktive, përveç triviumit.

T mobile In article [4]

Por peshkatarët këmbëngulin se ky është një mashtrim dhe se uji përban materilale të mëdha toksike.