Një problem tjetër që vazhdon të shfaqet në Kosovë, është dhe ai i martesave të hershme.

Numri më i madh i vajzave që martohen në moshë të hershme janë ato të komuniteteve romë, ashkali e egjiptianë, transmeton Klan Kosova.

Shkak për këtë veprim thuhet të jenë kushtet ekonomike.