Qeveria e udhëhequr nga LSDM-ja u jep fund shpenzimeve joreale, parashikimeve të kota dhe po redukton borxhet.

Huamarrja e kota dhe të fshehta që VMRO-DPMNE ka bërë për pasurimin kriminal dhe privilegjeve në kurriz të qytetarëve të varfër, ka rezultuar me një borxh publik prej mbi 50% të GDP-së dhe ka krijuar rreth 180.000 njerëz që jetojnë me vetëm 40 denarë në ditë.

Këto shpenzime të kota dhe joracionale të parave të taksapaguesve kanë përfunduar më. Qeveria e re e udhëhequr nga LSDM-ja duke vepruar me përgjegjësi në vetëm më pak se dy muaj arriti që t’i kthej mbrapa 122 milionë euro për borxhet, kurse ka arritur që borxhin e përgjithshëm publik ta reduktojë në rreth 55 milionë euro.

Qeveria e re e udhëhequr nga LSDM-ja i jep fund shpenzimeve dhe projeksioneve të kota, kurse paratë do t’i kthejë prap tek qytetarët. Mjetet e parashikuar nga huamarrja në tregun e brendshëm, janë për të vetmin qëllim që të sigurohet realizim i plotë i Buxhetit me kushte sa më të mira.