Kryetarja e partisë Alternativa, Mimoza Kusari-Lila, ka thënë se nuk beson që koalicioni PAN do të arrijë ta formojë Qeverinë.

Nëse ndodhë kështu, atëherë sipas saj, gjithçka është në dorë të presidentit Hashim Thaçi, i cili ka bazë kushtetuese për t’ia dhënë mandatin koalicionit të dytë.

Ajo ka folur edhe lidhur me presionin eventual tëndërkombëtareve, duke thënë separtnerët ndërkombëtarë kanë qenë shumë konstruktivë dhe se nuk ka pasur presion. “Ata duan që vendi të ketë një Qeveri kredibile”.

Kusari ka thënë se vendit i duhet edhe një konsensus për temat e mëdha dhe se ju takon liderëve të bëjnë marrëveshje për të ece proceset përpara

Ajo ka thënë se edhe nëse koalicioni LAA, pra LDK dhe AKR-ja, do të lëvizin nga qëndrimet e tyre kundër votës për PDK, respektivisht PAN-in, partia e saj nuk do të lëkundet nga këto qëndrime.

T mobile In article [4]

Ndër tjerash ajo ka kundërshtuar idenë e qeverisë gjithëpërfshirëse për Kosovën, mirëpo ka mbështetur modelin e Maqedonisë.