Ekspertët kanë kryer një studim, e rezultatet e tij kanë treguar se dy pije të gazuara në ditë shtojnë rrezikun për sëmundjen e mëlçisë, por se mund të ndërlidhen edhe me sëmundjet e diabetit dhe zemrës.

Personat, të cilët pinë më shumë se një pije të gazuar në ditë janë më të rrezikuar nga një mëlçi e yndyrshme, në krahasim me personat që nuk i konsumojnë pijet e tilla. Studimi ishte kryer në universitetin Tufts, e aty kishin marrë pjesë më shumë se 2.600 meshkuj dhe femra, të moshës së mesme.