Shalqinjtë janë frutat e stinës së verës, janë plotë me vitamina dhe tepër të shëndetshëm, por kujdes, pasi edhe këtij fruti kanë filluar t’i stimulojnë pjekjen me anë të hormoneve.

Nga ky frut mund të përdorni të gjitha pjesët e tij nëse ai është rritur në mënyrë natyrale, duke filluar me pjesën e brendshme, me farat dhe me lëvore.

Çaji nga farat e shalqirit është i shkëlqyeshëm për shëndetin e zemrës dhe mund të trajtoj një numër sëmundjesh dhe gjendjesh shëndetësore, duke përfshirë edhe kancerin.

Farat janë efikase gjithashtu edhe kundër shtypjes së lartë të gjakut dhe arterosklerozës dhe gjithashtu mund të trajtojnë edhe probleme të tjera shëndetësore.
Ky frut prodhohet me shumicë në vendin tonë por kjo nuk do të thotë se nuk i bëhet “Hile”.

Si të dini që keni zgjedhur shalqirin të rritur në mënyrë natyrale?
Kujdes, nëse shikoni brenda shalqirit, disa të çara në tulin e tij, atëhere ky frut është Iipakonsumueshëm, pasi që është prodhuar në mënyrë artificiale dhe nuk është i shëndetshëm për t’u ngrënë.