Diskutimi mbi çështjen e besimit ka qenë dhe vazhdon të jetë aktuale sot, kudo nëpër botë.

Ngritjet dhe uljet e numrit të njerëzve që janë ndjekës dhe praktikues të një besimi të caktuar, janë prezente.

Por sot, në botë, në bazë të statistikave të vitit 2014 është Krishtërimi, besimi i cili ka më shumë ndjekës (2.04 miliardë)

Në vendin e dytë sa i përket besimeve, qëndron besimi Islam me numër ndjekësish prej 1,226 miliardë dhe në vendin e tretë Katolicizmi me 1,142 miliardë ndjekës.

Tre vendet e para janë të pasuara nga hinduizmi me mbi 800 milionë praktikues, pastaj agnosticizmi me mbi 600 mijë ndjekës dhe të tjera.