Gjykata e Përhershme e Arbitrazhit të Hagës vendosi që gjigandi i duhanit, Philip Morris duhet të mbulojë shpenzimet ligjore të Australisë, së bashku me një përqindje të pazbuluar të kostove të arbitrazhit, njoftoi sot media lokale.

Vlera e saktë e tarifës u hartua nga gjykata në vendimin e saj për kostot.

Korporata e Transmetimeve Australiane njoftoi sot se bëhej fjalë për “miliona dollarë”.

Sipas gazetës “Sydney Morning Herald” projektligji mund të jetë deri në 50 milionë dollarë (38 milionë dollarë amerikanë).

Në vitin 2015, prodhuesi i duhanit humbi çështjen gjyqësore kundër ligjeve të aprovuara nga qeveria australiane në vitin 2011, e cila ndaloi logot dhe vendosi paketimin e cigares me ngjyra të dallueshme së bashku me imazhet grafike që paralajmëronin rreziqet shëndetësore si kanceri i mushkërive.

Vendimi i kostos ligjore, më 8 mars, por i njoftuar gjatë fundjavës, sjell mbylljen e procedurave pesëvjeçare midis “Philip Morris Asia”, kompanisë “Philip Morris Australia” me bazë në Hong Kong dhe “Commonwealth” të Australisë.

Philip Morris është përpjekur të argumentoi pretendimin e Australisë për shpenzimet që ishin “të tepruara” për një ekip ligjor që përbëhej kryesisht nga nëpunësit publikë.

Gjithashtu ai tha se pretendimet e ngjashme nga të dy vendet, Kanadaja dhe Shtetet e Bashkuara, nuk ishin aq të larta sa në këtë ras