Sulejman Osmani, Komandant Daja, në një letër dërguar gazetës Lajm, shkruan se më 19 korrik do t’i thotë të gjitha në Gjykatë.

“Ua bëjë me dije Ambasadës së Amerikës, Ambasadës së Shqipërisë, Ambasadës së Kosovës, OSBE-së, gazetarëve, analistëve, popullatës shqiptare dhe maqedonase, që t’i ndjekin fjalët e mia nëpër radio-televizione dhe nëpër gazeta, se do ta them fjalën e fundit dhe pastaj ato le ta analizojnë se – kush bëri terrorizëm në Maqedoni prej vitit 1991, e deri vitin 2017, në rastin e përgjakshem në Parlamentin e Maqedonisë. I bëjë apel Prokurorisë Speciale Publike që t’i ndërmerrë të gjitha masat e nevojshme ligjore për t’i zbuluar të gjitha rastet.

Nga unë Sulejman Osmani – KOMANDANT DAJA numer 3 BG 123, sepse unë do të flasë me daten 19 në gjykatë, për shkak se do ta kem fjalen e fundit, si deshmitar për rastin e Ushtrisë Çlirimtare Kombetare (UCK) të Kumanovës”.