Disa truqe të përditshme janë shumë të thjeshtë dhe të përdorshëm saqë gjeneratë pas gjenerate i përdor ato.

Megjithëse, përgjatë viteve këto truqe mund të ndodh që harrohen, dhe rikthehen në atë që quhet “këshillat e gjyshes”.

Prandaj, më poshtë ju sjellim disa truqe të rëndësishme të jetës së përditshme, e të cilat me siguri se do t’ju pëlqejnë:

Kuptoni edhe sa kohë perëndon dielli

Mbani gishtat bashku dhe shtrijeni dorën në atë mënyrë që dielli të “shtrihet” mbi gishtin tregues. Tani numëroni numrat e gishtave deri në vijën e horizontit. Çdonjëri nga gishta pasqyron rreth 15 minuta deri në perëndim të diellit.