Sandalet e bëra nga materialet plastike, shumë të popullarizuara mund të jenë shkaktarë të disa llojeve të kancerit, andaj bëni mirë t’i hidhni ato në mbeturina.

Një studim i kryer kohëve të fundit në një nga universitetet e Gjermanisë, shpjegoi se këto materiale nga punohet sanalet përbajnë përbërës kancerogjen, dhe zhvillojnë disa lloje të tij në trupin e njeriut.

Nga studimi i kryer është zbluar se sandalet me materiale plastike përmbajnë 60 për qind hidrokarbone aromatike policiklike-PAH, duke rritur kështu rrezikun e prekjes nga kjo sëmundje e rëndë.

Sandalet origjinale janë të njohura si CROCS dhe nuk përmbajnë hidrokarbone aromatike policiklike-PAH.