Fytyra juaj është një reflektim i ushqimit që hani

Disa shtesa në dietën tuaj mund të ndihmojnë në shërimin e akneve dhe inflamacionit. Lexoni për të gjetur ushqimet më të mira për lëkurën tuaj.

Plotësoni pjatën tuaj me këto ushqime që luftojnë inflamacionin dhe aknet.

1. Probiotikët

Gjenden në lakër dhe turshi. Ato mund të ndihmojnë në zvogëlimin e inflamacionit duke inkurajuar bakteret e shëndetshme që të rriten në zorrën tuaj.

2. Acidet yndyrore omega-3

Ushqimet që luftojnë kundër inflamacionit si salmoni dhe arra kanë një raport më të lartë të omega-3 (yndyrna të mira!)

3. Antioksidantë

Gjenden sidomos tëk zarzavatet dhe manaferrat.

4. Zinku

Nivelet më të ulëta të këtij minerali thelbësor kanë qenë të lidhura me aknet më të rënda.