Ekstraktet e farave të rrushit janë vënë nën vëzhgim nga shumë studime. Rezultatet janë entuziaste, madje të shkëlqyera. Deri tani po shihet se këto ekstrakte mund të përmbajnë substanca që përfshihen në rreth 20 funksione fiziologjike dhe mund të veprojnë kundr 50 sëmundjeve.

Ja disa nga vetitë mbrojtëse të ekstrakteve të rrushit: -Mbron kundër plakjes -Ul rritjen e disa lloje tumoresh -Forcon venat duke përbërë një trajtim të mirë për varicet dhe hemoroidet -Ndihmon trajtimin e diabetit –Zvogëlon enjtjen Farat e rrushit fshehin substanca tepër antioksiduese dhe kjo i bën ato një shpresë të madhe në trajtimin e shumë situatave shëndetësore.Doza e këtyre ekstrakteve rekomandohet rreth 100-300 miligramë në ditë. Gjendet në dyqane produktesh organike në formë pluhuri zakonisht.