Kultura që është rreth veturave amerikane është shumë e larmishme dhe ajo thotë gjëra të ndryshme te njerëz të ndryshëm.

Më të famshmet në SHBA janë makinat e muskujve amerikanë (american muscle), me motorin e çmendur V8 e me stilin agresiv, transmeton koha.net.

Por gjërat tjera ikonike përfshijnë edhe kromin si dhe stilin e viteve 50, të kohës së gangsterit Al Capone e sigurisht veturat garuese.

Por edhe makinat historike amerikane duke marr në konsideratë që nga lindja e makinave, si modeli i famshëm Model T Ford, e po ashtu makinat e sotshme që tregojnë për një të ardhme të ndritur si vetura elektrike Tesla model S.

Nga të gjitha markat amerikane, makina të reja e të vjetra, autoexpress ka zgjedhur 10 më të mirat sipas tyre:

1. Ford Mustang

2. Corvette

3. Cadillac Eldorado

4. Ford Model T

5. Jeep

6. Tesla Model S

7. Oldsmobile Curved Dash

8. Cadillac Type 53

9. Ford GT40

10. Duesenberg Model J