Secili prej nesh duhet të dijë se çfarë efektesh ka sheqeri në dhëmbët tonë dhe në trupin tonë.

Sheqeri përshpejton plakjen e lëkurës, para së gjithash shkatërron proteinat.

 Ata që vuajnë nga puçrrat dhe rrudhat, sheqeri ua shton ato.

Gjatë shek XX, doktorët mendonin se sheqeri është më pak i dëmshëm se sa vaji i mishit të kafshëve, kështu ata filluan një dietë ushqimore pa yndyrë duke mos i ndërprerë ëmbëlsirat.

Në shek XXI, u kuptua se sheqeri ngrit në nivel të dukshëm nivelin e kolesterolit si dhe shkakton depresion.

Përdorimi i tepërt i sheqerit mund të rrisë ankthin