Ka shumë raste që njerëzve tu ketë rënë telefoni në ujë, e nga aty të kenë mbetur pa të.

Por të tjerë kanë gjetur mënyrën e duhur për ta shpëtuar atë edhe pas zhytjes në ujë.

Më poshtë keni disa këshilla se si të veproni ta shpëtoni telefonin në raste të tilla:

1. Mos e ndizni pasi ta keni nxjerr nga uji.

2. Zhvendosini të gjitha pjesët – ato që shkëputen.

3. Thajeni me tharëse të flokëve.

4. Vendoseni atë në një enë me oriz dhe lijeni ty për 3 ditë.

5. Ndizeni – funksionon si më parë.