Komisioni Evropian vendosi sot që të nisë procedurën kundër Kroacisë para gjykatës së Bashkimit Evropian, pasi që ky vend anëtar i Unionit nuk ka ndryshuar ligjin për privatizimin e kompanisë vendore Ina, i cili shteti i jep të drejtën e vetos për çështje kryesore, transmeton Hina.

“Komisioni konsideron se detyrimet e veçanta, të cilat i ka shteti ndaj ligjit për Ina kufizojnë lirinë e lëvizjes së kapitalit dhe lirinë e themelimit të ndërmarrjes”, thuhet në kumtesën e KE-së.