Qeveria kanadeze do t’i kërkojë falje dhe do t’ia paguajë 10.5 milionë dollar kanadezë(8 milionë dollarë amerikanë) ish të burgosurit nga Guantanamo Omar Kadir, pas vendimit të Gjykatës së lartë të Kanadasë sipas së cilës zyrtarët e saj e kanë mbajtur nën kushte të vështira.
Një zyrtar i cili është njoftuar me marrëveshjen ka thënë sot për Asociated Press se Kadir do t’i marrë 8 milionë dollar amerikanë me vendim të Gjykatës.