Më shumë se 100  vjet pas krijimit të tij, Drakulla jeton si vampiri më i famshëm në botë. Libri ”Drakulla” u shkrua nga Bram Stoker në vitin 1897, mirëpo emri ”vampir” u përmend qysh në shekullin XI fillimisht në Rusinë e vjetër dhe emërtohej ”Upia.”

Histori të ndryshme të vampirëve kanë rrjedhur nga çrregullimet mendore të njerëzve të cilët i kanë përshkruar vampirët me dhëmbë dhe thonjë të mëdhenj.

Libra të shumtë për vampirët janë shkruar sidomos në shekullin XVIII-të, derisa me leximin e tyre erdhi në jetë dhe libri ”Drakulla” nga Stoker.

Për më shumë shikoni videon më poshtë.