Pronarët e një dyqani kafeje në Leicester të Anglisë, mbetën totalisht të shkatërruar pasi hajdutët hynë në dyqanin e tyre, duke shkaktuar dëme matiale dhe pronësore.

Megjithatë, përkundër ndjenjave të zemërimit dhe zhgënjimit, ata vendosën të falin vjedhësit. Pronarët e dyqanit të kafesë thonë se ishin të motivuar nga besimi i tyre islam.

Ata vendosën mesazhin e mëposhtëm në dritaren e dyqanit me shpresë se hajdutët do ta shohin:

Mesazhi shkruante: “Drejtuar hajdutëve që thyen këtë dyqan,

Është e lehtë të nervozohesh dhe të zemërohesh, ndjenja këto që vërtetë po i përjetojmë. Por… feja jonë na mëson të jemi të durueshëm dhe të falim ata që bëjnë keq.

Cfarëdo të ketë qenë arsyeja e veprës suaj, shpresojmë ta kuptoni dëmin e shkaktuar.

Duke lënë gjithcka mbrapa, ne ju kemi falur.

Paqja qoftë mbi të gjithë ju. Selam Alejkum,

The Saints. /MESAZHI/