Një prej intelektualve dhe teologëve të njohur të Shqipërisë, Eduart Hekuran Thartori në statusin e tij të fundit në facebook-un e tij ka  shprehur dëshirë që ta shohë Lëvizjen BESA edhe në Shqipëri dhe kjo Lëvizje të korrë fitim!

Ja postimi i tij:
LEVIZJA BESA.
Nder levizjet politike ne Shqiptari, BESA me pelqen me shume dhe mendoj se do te kene te ardhme te ndritur.

Dhe jo per tifozllek. Por sepse ata kane frymemarrje te gjate dhe nuk mendojne per neser.. Por per dekadat qe vijne.

E mbi te gjitha po merren me Bazen qe i mbeshtet jo me karriket ku jane ulur.
ZOTI E ZGJEROFTE BESEN NE KREJT SHQIPTARINE..