Hapat në vazhdim do t’ju ndihmojnë të mësoni më shumë se si mund ta mbani nën kontroll diabetin.

Duke përcjellë nivelet e glukozës. Nivelet e larta dhe ato shumë të ulëta të glukozës në gjak (të quajtur hipoglikemia) mund të jenë të rrezikshme për shëndetin tuaj. Bisedoni me mjekun për atë se si duhet të kontrolloni nivelet e glukozës në shtëpi.

Bëni zgjidhje të shëndetshme të ushqimit. Mësoni se si ushqimet e ndryshme mund të ndikojnë në nivelet e glukozës. Për rënie në peshë, zgjidhni ushqimet të cilat janë të pakta në yndyrë dhe sheqer. Kërkoni ndihmë nga mjeku nëse mund t’u ndihmojë të planifikoni vaktet tuaja.

Stërvituni. Stërvitjet ditore mund t’u ndihmojnë të përmirësoni nivelet e glukozës në gjak te të moshuarit me diabet. Pyeteni mjekun tuaj nëse mund t’u ndihmojë me planin tuaj stërvitor.

Mbani shënime se si përparoni. Bisedoni me mjekun tuaj për atë se sa mirë plani juaj i diabetit funksionon. Sigurohuni të mësoni sa shpesh duhet të kontrolloni nivelet e glukozës në gjak.