Shenja mbrojtëse e futbollit modern gjithsesi se është shpejtësia.

Lojtarët mund të kenë talent, por sipas ekspertëve, ata duhet të kenë përgatitje fizike dhe bashkë me këtë të jenë sa më të shpejtë, pasi që në këtë mënyrë do të jenë më të pakapshëm për kundërshtarin.

Lista e lojtarëve më të shpejtë në botë:

10. Wayne Rooney (Everton) – 31,2 km/h

9. Lionel Messi (Barcelona) – 32,5 km/h

8. Theo Walcott (Arsenal) – 32,7 km/h

7. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – 33,6 km/h

6. Aaron Lennon (Everton) – 33,8 km/h

5. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) – 34,6 km/h

4. Antonio Valencia (Manchester United) – 35,1 km/h

3. Jurgen Damm (Tigres) 35,2 km/h

2. Orlando Berrio (Flamengo) – 36 km/h

1. Gareth Bale (Real Madrid) – 36,9 km/h