Një ish Gjeneral tajlandez, është dënuar me 27 vite burgim për trafikim me qenie njerëzore, pas një gjykimi historik.

Manas Kongpan është në mesin e 60 personave të dënuar në Bangkok për trafikimin e qytetarëve nga Bangladeshi dhe myslimanëve Rohingya, minoritet i cili është duke u larguar nga Maynmar.

Një tjetër zyrtarë ushtarak u dënuan me 75 vjet burgim.

Më shumë se 100 persona të akuzuar ishin pjesë e këtij gjykimi.