Eksperti i proceseve zgjedhore në vend, Ibrahim Mehmeti në emisionin “Agora” në Lajm TV veçon se përveç debatit për lista të hapura në Republikën e Maqedonisë, partitë duhet të tregojnë edhe vullnet politik çështjen e listave të hapura.
Mehmeti tha se pa vullnetin e partive politike nuk mund të bëhet shumë, por gjithsesi ai kujton se hapin e parë duhet ta kenë shoqëria dhe mediat./GazetaLajm