Mijëra policë janë vendosur në Hong Kong, pasi territori shënon 20 vjet që nga dorëzimi i saj në Kinë, nga Britania e Madhe, me një seri ngjarjesh të bujshme.

Presidenti i Kinës Xi Jinping do të bashkohet me festimet sot, ku do të marrë pjesë në një ceremoni ngritëse flamujsh dhe një shfaqje fishekzjarresh mbi Victoria Harbour.

Demostruesit e Pro-demokracia dhe demonstruesit pro-Pekin, pritet të marshojnë nëpër rrugë gjatë fundjavës.

Global

Një operacion i madh i sigurisë është në vend, me pjesë të mëdha të qytetit, të mbyllura.

Xi Jinping do të mbikëqyrë betimin e shefit të ri ekzekutiv, të territorit, Carrie Lam, së bashku me pjesën tjetër të kabinetit të saj, ndërsa pritet të largohet nga nga Hong Kongu menjëherë pas inaugurimit.

T mobile In article [4]

Të premten, një zonë zyrtare e protestës, pranë qendrës së kongresit, ku Xi Jinping ishte mysafir i nderit në një banket  të përvjetorit, u patrullua shumë, ndërsa demonstruesit u mblodhën duke kënduar “fundin e diktaturës së një partie”.