Të gjithë e dimë se nuk duhet të hamë çokollatë para ushqimit. Por nëse e doni vërteë, shkencëtarët thonë se të hani disa lloje të saj mund të jenë të mira.

Studimet kanë gjetur se femrat që hanë çokollatë të zezë pa qumësht, apo të bardhë, janë më pak të predispozuara të hanë shumë më vonë.

“Sigurisht, këto rezultate nuk kanë qëllimin të promovojnë konsumin e çokollatës për menaxhimin e peshës, por tregojnë se femrat që hanë çokollatë, ajo e zeza mund të jetë preferenca”, thotë studimi i publikuar në revistën Appetite. Studimi u bë nga universiteti i Liverpool dhe zgjati tre javë.