Ish-kryeministri, Nikolla Gruevski, i ulur sot në Gjykatën e Apelit tha se ai nuk ka kryer krim dhe se kundër tij është duke udhëhequr një fushatë diskredituese politike. Ai tha se po përgatitet për të fituar zgjedhjet dhe jo të ikë.

“Unë nuk kam kryer vepër penale që kem arsye të frikësohem. Kundër meje po udhëhiqet persekutim politik dhe gjueti shtrigash. PSP nuk ka asnjë provë kundër meje. Dëshmitari i vetëm kundër meje është Zaev. Mezi pres për të filluar gjyqi për të vertetuar për publikun se unë jam i pastër”, tha sot Gruevski.

Ai tha se në qoftë se do të kishte dashur të ikë, për atë ka pasur dy vite, gjegjësisht kur PSP njoftoi se do të dorëzohet aktakuzë kundër tij.

“Unë kam pasur mundësi për të ikur dy vjet, pasi PSP njoftojë se do të dorëzojë akuzë. Kam udhëtuar dhe jam kthyer në vend. Unë ka mund të ikë, por unë nuk e kam bërë atë”, tha Gruevski.

Ai më tej ka shtuar se asnjëherë nuk e ka refuzuar ftesën e PSP-së dhe ka pyetur pse vetëm për të ka masa kujdesi dhe jo për Zaevin!