Lideri i VMRO-DPMNE, Nikolla Gruevski beson se Prokuroria Speciale Publike po sulmon partinë e tij, me qëllim, sipas tij, qeveria e re të ndryshojë emrin dhe identitetin e popullit maqedonas dhe të ridefinojë shtetin, përcjell TetovaSot.

“Ne të VMRO qëndrojnë në paraburgim kështu që ai të ndryshoi emrin dhe identitetin e popullit maqedonas. Ne të lutemi që të na kthehen pasaportat derisa ai të përmbush atë që ai premtoi për marrëveshjen me Bullgarinë. Ne çdo javë të paraqitemi në gjykatë dhe njerëzit të merren me të, ministri i propagandës për të bërë presion mediat që të flasin vetëm për atë, deri sa Zaev të paguaj faturat në lidhje me ligjin e gjuhës. VMRO DPMNE të merret vetëm me veten e tyre, me akuza, paraburgime, pasaportat, për mercenarë të duhet të luajnë reformuesit e partisë, deri sa Zaev të përmbush premtimin për redifinimin e shtetit”, tha Gruevski në konferencën vjetore të Unionit të Rinisë së DPMNE./TetovaSot/