Gjykata e Apelit ka refuzuar ankesën e deputetit dhe shefit të grupit parlamentar të VMRO-DPMNE, Ilija Dimovski, i cili kishte kërkuar që ti kthehet pasaporta.

Ai çdo të mërkurë duhet të paraqitet në gjykatë si masë e shqiptuar kujdesi ndaj tij. Gjykata ka konfirmuar vendimin e këshillit penal të Gjykatës së shkallës së parë dhe se respektohet vendimi. Dimovski në ankesën e tij ka theksuar se nuk ka rrezik se ai mund të ikë jashtë vendit dhe se është përgjigjur me kohë, pas çdo ftese nga Prokuroria Speciale.