Djathi më i madh i prodhuar deri më tani ishte 26 ton. Në botë janë rreth 2 mijë lloje të djathit në botë, ndërsa mocarela është më i konsumuari.

Grekët konsumojnë më së shumti djathë në botë; Ata hanë mesatarisht 27,3 kg djathë  për person në vit

Fabrika e parë  e djathit në botë djathë është themeluar në Zvicër në vitin 1815.

Nëse ju hani djathë 30 minuta para gjumit është më e lehtë të bieni në gjumë dhe të flini në mënyrë më efikase.