Shefi i Shtabit të ushtrisë amerikane, gjeneral Mark Mile tha sot se fakti që Koreja e Veriut ka testuar një raketë balistike më 4 korrik, tregon se kapacitetet e saj po avancojnë në mënyrë të konsiderueshme dhe më shpejt se sa pritej.

Në fjalimin e tij në Klubin Kombëtar të Shtypit në Uashington, ai tha se ende ka kohë për një zgjidhje joushtarake, por paralajmëroi se “koha po kalon”, pasi Koreja e Veriut është gjithnjë e më e rrezikshme, raporton Reuters.