Në rrjetet sociale, është shfaqur së fundmi një video e një grupi të rinjsh, të cilët raportohet se kanë zbuluar pjesët e mbetura të aeroplanit të kartelit të Pablo Escobar, në ujërat e ishujve Bahamas.

Ky aeroplan u rrëzua gjatë viteve’80-të në afërsi të ishullit Normans Kay. Ky ishull kishte shërbyer si qendër, ku karteli “Medellín” kishte kontrabanduar kokainën gjatë operacioneve të tyre të fshehta nga viti 1978 deri më 1982. Në krye të këtyre operacioneve ishte Carlos Lehder, për të cilin shpesh thonë se kishte bërë revolucion në kontrabandimin e drogës.

Droga ishte trafikohej në Shtetet e Bashkuara. Pjesët e mbetura të aeroplanit Kurtis C-46 Komando, gjenden ende në ujërat rreth ishullit Normans Kay.

Ky aeroplan dhe shumë tjerë janë përdorur për të transportuar sasi të mëdha të kokainës.