Depresioni është një nga çrregullimet më të përhapura në ditët e sotme, aq sa është kthyer në një sëmundje shumë të zakonshme për një numër të madh njerëzish. Shkaqet që çojnë në shfaqjen e sëmundjes janë të shumta, por ekspertët e shëndetit tregojnë se mund të parandalohet gjithmonë në kohë

. Këto janë disa nga “gënjeshtrat” që ju nisni të besoni kur prekeni nga ky çrregullimi mendor.

– Ju nuk jeni aspak të mjaftueshëm.
– Për çdo gjë që ndodh është faji juaj.
– Jeni thjeshtë të pafatë!
– Miqtë dhe familja juaj nuk ju duan aspak!
– Ju jeni një njeri i keq.
– Nuk e meritoni që të keni një jetë të mirë.
– Jeni budalla, i shëmtuar dhe me radhë.
– Nuk ka kurë për trishtimin dhe asgjë nuk mund t’ju ndihmojë juve.
– Jeni një hapësirë boshe dhe pa qëllim.

Loading...