Amerikanët festuan festën e pavarësisë me parada madhështore, konkurse për ngrënien e hot dog-ëve dhe hedhjen e fishekzjarreve gjigante në të gjithë vendin.

Bejzboll, basketboll dhe fishekzjarre, traditat e katër korrikut u përqafuan në të gjithë vendin, së bashku me gatimet tradicionale te familjes dhe hamburgerët.

Shtetet e Bashkuara përkujtuan Deklaratën e Pavarësisë, të miratuar nga 13 kolonitë amerikane më 4 korrik të 1776-ës. Dokumenti historik shpallte të drejta të patjetërsueshme për jetën, lirinë dhe ndjekjen e lumturisë.

Një festival jozyrtar për paqen dhe dashurinë në një pyll të Oregonit mblodhi më shumë se 13.000 njerëz.

Në Filadelfia, ku u miratua Deklarata, u mbajt një ceremonial i ndjerë në Sallën e Pavarësisë.

Në shumë qytete, përfshirë Bostonin, Nju Jorkun, Filadelfian dhe Uashingtonin, turmat e qytetarëve  u mblodhën nën masa të rrepta sigurie për koncertet dhe shfaqjet e fishekzjarreve.

Shfaqja e Nju Jorkut, e faturuar si më e madhja, dilte përtej lumit Lindor ku mund të shihej nga lagjet e Manhatanit, Queens dhe Brooklyn.

Ndërkohë Nju Xhersi dhe Maine përfunduan fiks në kohë mbledhjet emergjente të qeverisë për të ndjekur shfaqen