Hamëz, Rifat dhe Adem Jashari janë këta të tre vëllezërit e kësaj familje legjendare të cilët i dhanë kaq shumë Kosovës në një fotografi të rrallë para disa viteve.

Nga të tre vëllezërit siq dihet vetëm Rifati (në mes) është i gjallë ndërsa Hamza dhe Ademi kishin rënë dëshmorë gjatë rezistencës ndaj paramilitare serbe.

Sidoqoftë vepra e tyre nuk harrohet asnjëherë dhe kjo fotografi nga mosha e rinisë mbase është mënyra më e mirë për t’i kujtuar këta burra të mëdhenj të historisë së Kosovës.