Doktori gjerman Maren Franz ka kryer një sërë studimesh dhe rezultatet e arritura i ka përmbledhur në librin me titull ”Shërimi që vjen nga natyra, Fara e Zezë” duke numëruar kështu edhe dobitë që vijnë nga ajo.

Fillimisht, fara e zezë si ilaç shërimi është përmendur nga profeti Muhamed (a.s), dhe ky fakt ka mahnitur të gjithë shkencëtarët, prandaj kanë rrjedhur hulumtime të shumta për të.

Fara e zezë përmban përafërsisht 38% karbohidrate, 35% vajra të ndryshëm, 21% albuminë dhe pjesa tjetër përbëhet prej më shumë se njëqind substancash të ndryshme.

Për t’u përmendur janë: vajrat acidikë të pangopur, acidi Linolein, acidi alfa-Linolein, vajrat me eter, vitaminat, mineralet dhe amino acidet.
Vaji i kokrrës së zezë përmban përqindje të lartë aminoacidesh çlinoleik acid, acid ky i cili ndihmon si më poshtë:

Ndihmon sistemin imunitar dhe rrit kapacitetin e rezistencës ndaj dhimbjeve.
Ndihmon në uljen e kolesterolit në gjak nëpërmjet sekretimit të tij me jashtëqitje si dhe me rrugë të rishpërndarjes nga gjaku tek indet.
Rrit efektivitetin e fibrinit dhe ndërton qeliza të shëndosha nervore.
Këto dhe shumë të dhëna të tjera në lidhje me farën e zezë mund t’i mësoni në videon më poshtë.