Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan deklaroi se lufta kundër puçistëve më 15 korrik të vitit të kaluar, ka qenë betejë e re e Çanakalasë për Turqinë.

“Ky popull me vite ka luftuar kundër puçeve dhe forcave tradhtare, por edhe 15 korriku konfirmoi guximin dhe fuqinë e vet”, tha Erdogan në Ankara në tubimin e përkujtimit të dëshmorëve të 15 korrikut.

Erdogan më pas tha se më asgjë në Turqi nuk do të jetë si para 15 korrikut të vitit të kaluar, kur organizata terroriste FETO tentoi të kryejë grusht shteti