Dredhëzat janë më së të nevojshme kur bëhet fjalë për të ndaluar plakjen thuhet në studimet e fundit medicionale.

Një komponent i gjetur në këtë frut , i njohur si fisetin, ka ndikuar në mos plakjen e minjve, shkruan Indeksonline. Minjtë të cilët nuk kanë marrur fisetin janë përballur me stres dhe inflamacion.
Zbulimet e mëhershme kanë cilësuar mungesën e fisetinit në trup si problem që qon edhe në humbjen e memories gjenetikisht.
Mjekja Pamela Maher u shpreh se minjtë kuptohet se nuk janë njerëz por që kanë ngjashmëri të madhe me njerëzit. Ngjashmëritë e dy qenieve dhe reagimeve të tyre ndaj fisetinit është aq e përafërt saqë vështirë të dallohet