Mary Ann Bevan është quajtur si gruaja më e shëmtuar në botë, por pas shëmtisë se saj ka një të vërtetë të madhe.
Deri në moshën 29- vjeçare ajo jetoi në Londër, ku punoi si infermiere dhe pati katër fëmijë me burrin e saj. Gjithçka do të shkonte mirë për Mary deri ditën që burri i saj u nda nga jeta.

Pas vdekjes së tij Mary nisi të vuante nga dhimbje të shpeshta koke dhe të padurueshme. Më pas i filluan dhimbjet e muskujve, pastaj filluan duke i shtrembëruar gjymtyrët dhe fytyra.