Shpesh dëgjojmë histori të mahnitshme rreth botës së kafshëve.

Një histori e veçantë vjen nga shteti indian i Punjab. Dy qenushë të vegjël aksidentalisht përfunduan në një pus.

Gryka ishte shumë e thellë dhe ata nuk mund të dilnin më vete. Kur pronari i tyre vështroi poshtë ai u tmerrua.

Një kobër mbret ishte ulur pranë tyre! Megjithatë, gjarpri nuk i kërcënonte në asnjë mënyrë. Përkundrazi, dukej se i mbronte nga anët e rrezikshme të pusit.

Në fund, qenushët kaluan një total prej 48 orësh në gropë. Kur ndihma në fund arriti nga autoritetet, kobra u zvarrit në anën tjetër të pusit nga rruga. Qenushët nuk u plagosën fare, ndërsa gjarpri u dërgua në pyll dhe u lirua.

Kjo histori dëshmon edhe një herë se edhe krijesat më të rrezikshme në Tokë e dinë se çfarë do të thotë të ndihmojë një tjetër kur është në rrezik.