Merimanga është një insekt gjigant që ka procesin e saj të trupit dhe duhet ta ndërrojë lëkurën në një fazë të jetës.

Pamjet e një merimange meksikane teksa ndërron lëkurën janë publikuar dhe kanë frikësuar njerëzit.

Në video duket si një proces i frikshëm bie lëkura dhe të jep përshtypjen sikur krijohet një merimangë tjetër, por është vetëm mbështjellësja e jashtme.

Dihet se këto lloj insektesh qëndrojnë dy javë pa ngrënë para se të vijë koha e zhveshjes, që më pas të mos hasin vështirësi.