Një baba e kishte lenë vajzën e tij, në mesin e 14 qenve, u mahnit nga ajo çfarë i panë sytë. Vogëlushja ishte tepër e lumtur, fatlume dhe e gëzueshme, ndërkaq qentë e kanë ndjekur në çdo hap.

Fusha e gjelbër në Norvegji, mali në prapavijë dhe një “bandë” e madhe. Vajza është e rrethuar me 14 qen, të rritur, mirëpo edhe me qen të vegjël rojtarë delesh.

Babai menjëherë filloi të xhironte pamjen. Pas një kohe të caktuar, pamja ishte e mrekullueshme.

Ajo bashkë me qentë vrapon, luan, ndërkaq ata në tërësi e ndjekin energjinë e saj! Vrapojnë nëpër fushë, e ndjekin çdo lëvizje të saj dhe kënaqen me lojën e përbashkët.

Shikojeni këtë pamje të mrekullueshme: